Förköp till speedway – nytt samarbete minskar köerna in på arenan

Förköp till speedway – nytt samarbete minskar köerna in på arenan

I början av 2017 slöts ett nytt samarbete mellan Rospiggarna och Visit Roslagen. Nu är det möjligt att förköpa speedway­biljetter genom Visit Roslagen, online, på telefon eller på turist­byråerna som Visit Roslagen driver (Åkersberga, Norrtälje, Östhammar, Öregrund och Österbybruk).
Text: Jessica Österberg

Under 2016 hade Rospiggarna i snitt 4 500 besökare per match på hemmabanan HZ Bygg Arena i Hallstavik. Eftersom elitseriematcherna kördes på tisdagskvällar innebar det att många kom till arenan direkt efter arbetet och under en knapp timme skulle tusentals besökare slussas in på arenan via de sju biljettkassorna.
– Även om vi arbetar hårt med att få logistiken att fungera med enkla betalningslösningar med mera tar det ändå tid när varje besökare ska köpa sin biljett i kassan. Vi arbetar mot en kontantlös arena och ett viktigt steg i rätt riktning är det helt nya samarbetet med Visit Roslagen som gör det möjligt att förköpa speedwaybiljetter, säger Mikael Teurnberg, Rospiggarnas lagledare och sportchef.
Redan nu finns både isracingbiljetter (SM-final i isracing körs den 26 februari) och speedwaybiljetter till försäljning via Visit Roslagens webbplats www.roslagen.se.
– Vi är jätteglada över det här samarbetet. Vi kontaktade Rospiggarna och frågade om vi kunde hitta något lämpligt samarbete och snabbt efter att vi kommit på en bra samarbetsform var vi igång med biljettförsäljningen. Utöver att köpa biljetterna på vår webbplats kan man även ringa hit och boka biljetter eller komma in på våra turistbyråer och köpa dem, säger Therese Carlström, Visit Roslagen.
En viktig funktion med förköpta biljetter är att minska köerna in på arenan. Med förköpt biljett kommer man snabbt in på arenan.

Visit Roslagen driver förutom Norrtälje turistbyrå även turistbyråerna i Åkersberga och Östhammar samt Öregrund och Österbybruk sommartid vilket gör att biljetterna även kommer att finnas på dem.
– Vi är väldigt glada över det här samarbetet eftersom Rospiggarna är en liten organisation och då är det smidigt att ta hjälp av proffs när det kommer till förköp av biljetter, säger Teurnberg.
– Rospiggarna gör mycket för destinationen och har blivit ett signum för Roslagen. Speedway lockar en stor publik och är något som passar hela familjen, menar Carlström.

Alla biljettyper, såväl enstaka biljetter och säsongsbiljetter som VIP-biljetter och företagsbiljetter, finns att förköpa genom Visit Roslagen. Det finns även ett hotellpaket med övernattning på Gimo herrgård tillgängligt för långväga gäster eller för dem som vill unna sig det lilla extra i samband med speedwaykvällen. Under våren kommer även Rospiggarnas supporterkläder och souvenirer finnas till försäljning via Visit Roslagen.

Share This