Uppfräschad Rosella kryssar igen

Uppfräschad Rosella kryssar igen

Text: Kersti Livhav
Foto: Viking Line

Roslagsliv träffar Joanna Åhman som är försäljnings- och linjechef för Viking Lines M/S Rosella. Hon berättar att Viking Line har passat på att renovera interiören under tiden den varit ur trafik. Nattklubben har gjorts om och har blivit större och luftigare. I och med renoveringen så har nattklubben fått ett nytt namn ”Bar Voyage” (Resebaren).

Bufférestaurangen har också förnyats och har nu en mer inbjudande entré. Lokalen har fått ny möblering och nya bord. Barnen har fått ett eget buffébord som är höj- och sänkbart. Där kan barnen se och servera sig själva av maten som erbjuds.
Det är inte bara god mat i buffén som signerats av svenska kocklandslaget och à la carten som lockar resenärer till Rosella. Båten har ett gediget utbud av underhållning och en av nyheterna för säsongen är stillsamma söndagar där resenärerna kommer att få njuta av ljuva pianotoner eller trubadur.
På måndagar fortsätter Café Rosella, med Ragnar Dahlberg och Ulf Elving, att bjuda in spännande gäster i soffan. Vårens gäster är bland andra Rickard Olsson, Ernst Kirchsteiger, Lisa Syrén, Jan Eliasson och David Lagercrantz. Tisdagar är den Stora Bingodagen dit många seniorer återkommer varje vecka. Den sista måndagen varje månad är det final med extra fina vinster. För den som tycker om att sjunga karaoke är onsdagar en bra resdag. Då får man sjunga tillsammans med ett liveband. Torsdagarna är dagar för de som tycker bättre om när andra sjunger. Då finns ett band på plats som spelar låtar utifrån publikens önskemål. Nytt för säsongen är att bandet spelar musik från 50-, 60- och 70-talet hela kryssningen. Fredagar och lördagar passar för de som tycker om att dansa. Olika kända dansband och ett stort dansgolv erbjuder möjlighet att dansa sig svettig till bland annat Barbados.
På sportlovet kommer Ville Viking, båtens skeppskatt och barnens maskot finnas ombord. Den 18 februari har Ville Viking sin alldeles egna kryssning med magi och trolleri som tema. Vill man vara i Ville Vikings anda längre än kryssningen så kan man stanna över natten på Park Alandia i Mariehamn som har inredda Ville Viking-rum. Utanför hotellet och restaurangen finns mycket annat att se och uppleva i Mariehamn. Populära besöksmål är Sjöfartsmuseet och Mariebad, ett badhus med äventyrsbad för de minsta.
På Rosella finns de som reser reguljärt, de som kryssar över dagen och de som väljer en längre resa och övernattar på Åland. Vilket alternativ man än väljer så erbjuder Rosella bra mat, underhållning och shopping. Det finns tre olika butiker på över 1000 kvadratmeter. Det finns en taxfree med dryck, kosmetika, godis och fashion. ”Home and lifestyle” (Hem och livsstil) med inredningsartiklar och en outletbutik med märkeskläder till bättre priser.

Det är många seniorer och familjer som väljer att resa med Rosella. En riktigt lyckad resa kan tänkas vara mor- eller farföräldrar som tar med barnbarn på en dagskryssning med Ville Viking. Det blir garanterat en dag att minnas länge och väl.

Share This