Fröken Knopp goes fashion

Fröken Knopp goes fashion

För några år sedan anordnade Norrtälje handelsstad en stor modeshow för en kväll på Campus Roslagen där butikerna i staden visade upp sitt sortiment. Det blev en fantastik kväll och lokalen fylldes till bristningsgränsen. Ja, några fick till och med inte plats. Då föddes idén om att ha en modevisning som alla kan få ta del av, där rummet inte är begränsningen. Så skapades ”Norrtälje goes fashion” på stan.

Text och foto: Thomas Walldén

år är det fjärde året i rad som Norrtälje handelsstad visar upp butiker och sortiment på Sveriges längsta catwalk, genom Norrtäljes gator och torg. Årets datum är den 21 juli.

Vi träffar Marianne Walldén, en av tre florister på Fröken Knopp, en verksamhet som man kanske inte tänker på i första hand när det gäller modevisning och catwalk.

– Självklart kan alla vara med. Vi gillar att tänka utanför boxen och en catwalk där stadens bagare kommer med ett stort surdegsbröd under armen eller inredningsbutiken med en lampskärm på huvudet är ju helt fantastiskt skrattar Marianne.

– Vi älskar verkligen vårt jobb och yrkesval. Det är något speciellt att få vara med på ett hörn och förmedla vad andra personer känner, men blommor är så mycket mer än bara buketter och dekorationer. Det är ett levande material, där finns det oväntade och det annorlunda och det finns oändliga möjligheter att använda blommor i en andra skaparprocesser, det utöver den vardagliga.  Vårt intresse för trender och mode har alltid funnits parallellt med blomsterintresset så ”Norrtälje goes fashion” är ett fantastiskt tillfälle att kreativt få utmana oss själva.

– Under åren som gått har vi vid olika tillfällen skapat klädesplagg, vackra klänningar, galna hattar och blomstersmycken.  Kom ner på stan och kolla in catwalken så får ni se vad vi har hittat på tillsammans den här gången!

Bildtexter: Fröken Knopps kreationer från en modevisning i Norrtälje i våras

Här ser vi floristerna själv som modeller Marianne, Therèse och Sophie

Share This