Heltäckande lösningar för klubbar och företag

Heltäckande lösningar för klubbar och företag

Sportringens specialiserade verksamhet för klubb, företag, textiltryck och arrangemang har samlat mer än 50 års erfarenhet av branschen i lokalerna på Hantverkaregatan i Norrtälje. Laguppställningen består av Per Evhammar, Daniel Eklund och Janne G Östlund.

Text och foto: Anders Sjögren

– Vi vill vara företaget som är det självklara alternativet för tryckta textilier, inleder Per Evhammar. Det kan vara matchställ, overaller, företagskläder, kepsar och ryggsäckar. Vi har fördelen att vara helt oberoende av någon centralstyrning. Det innebär att vi i princip har alla märken, och kan göra allt från enstaka exemplar till stora volymer, och alltid hitta det bästa och följa kundens önskemål.

– Till idrottsföreningar kan vi erbjuda heltäckande lösningar, fyller Janne i. Vi ordnar lindor, klister och allt vad en förening kan tänkas behöva. Under åren har jag hjälpt till med allt från tejp till fotbollsmål och badrockar.

En av styrkorna är att man både är duktiga och intresserade av att specialanpassa produkterna efter önskemål.

– Ja, vi kommer gärna med råd och förslag. Är inte främmande för att ändra eller ta bort bakgrunder och lägga i texter. Många gånger – om det handlar om enstaka tryck – tar kunder en promenad och kan hämta sin produkt efter en halvtimme, fortsätter Per.

Sportringen arbetar genom Per Evhammar även mycket med olika arrangemang som inkluderar rörelse och aktivitet.

– Jag vill få sport och aktivitet att nå ut till alla, förtydligar han. Visa att det finns något för alla, att det handlar om lek och gemenskap. Vi har hittills arrangerat våra Dodgeball- och sommarturneringar som haft högt deltagande. Just nu håller vi på att sätta ihop Sportringens bowlingliga som skall löpa över hela vinter­halvåret. Här har vi fått ihop 60 lag som skall spela i 10 divisioner. Lagen innehåller aktiva från barn upp till dryga 90-åringar. Tanken med konceptet Sportringen Open är att alla oavsett ålder, kön eller specifik talang ska kunna delta i samma aktivitet och uppskattas för sitt deltagande. Vi jobbar emot all form av prestationsångest som finns där ute.

Avslutningsvis berättar Per lite om planerna framåt.

– Dels planerar vi att genomföra en egen brännbollsyra nästa sommar, och vi håller för fullt att bygga ett escape-room. Allt för att aktivera, avslutar Per.


Årets värvning!

Janne G Östlund kände efter många år i branschen att det var dag för en ny utmaning.

– Jag såg att det började hända saker hos Sportringen och att Per och Daniels arbete visade en spännande inriktning, börjar Janne. Efter diskussioner över en lång tid kände jag att det finns en stor utvecklingspotential och att vi kan jobba efter våra egna idéer.

Med en bakgrund som bland annat innefattar en fotbollstränarkarriär på 22 år, och en dotter som är elitspelare i handboll har han under åren etablerat många kontakter inom främst idrottslivet.

– Jag ser verkligen fram mot att få bidra med mina erfarenheter, fortsätter Janne.

– Med Jannes intåg hos oss känns det som om den sista pusselbiten är på plats. Det var mycket skriverier om CR7 i somras, men själv känner jag att Janne är årets värvning, avslutar Per Evhammar med ett skratt.

Share This