Entréporten firar 1-årsjubileum

Entréporten firar 1-årsjubileum

Text och foto: Kersti Livhav

För ett år sedan öppnade Norrtäljebon Susanne Tagesson inredningsbutiken Entréporten. Från att tidigare ha arbetat med annat som till exempel inköpare för IDO badrum och produktionsplanerare för Contiga tog hon mod till sig och öppnade en egen butik i en helt ny bransch. Det är ett stort steg att gå från tryggheten i en anställning till att bli egen företagare.
Har du ångrat dig någon gång?
– Nej, jag har aldrig ångrat mig någon gång. Jag uppfyllde en dröm som jag hade haft under många år. Drömmen började när jag åkte på en inspirationsresa till en inredningsmässa i Frankfurt för sju år sedan, säger Susanne.

Affärsidén är enkel. Susanne vill sälja inredning och presenter för alla. Eftersom hon är helt egen och inte tillhör någon kedja så handplockar hon allt i butiken. Hon tycker det är en stor fördel att kunna välja helt fritt och hon har många leverantörer. De flesta av hennes leverantörer finns i Sverige men hon handlar även från Norge, Danmark och Holland. Hennes utbud är en mix samtidigt som det har en röd tråd av klassiskt och trendigt i sig.
– När jag letar varor så försöker jag hitta det som är lite annorlunda och köpa in få av varje vara för att kunderna ska få möjlighet att ha något som inte går att hitta överallt. De har då en chans att få något unikt till sitt hem, säger Susanne.

I butiken finns väl utvalda möbler, inredningsdetaljer och dekorationer. Det finns från smått till stort, från mjukt till hårt och från ljust till mörkt. Stilfulla soffor, matbord, porslin, täcken, plädar, kuddar, gardiner, lampor, tavlor och ljus samsas likt fina stilleben i butiken. Den enda designern som utmärker sig är Carolina Gynning. Hennes färgrika, och de senare mer dova, skapelserna har ett stort utrymme. I butiken finns även presenter, att ge till andra eller sig själv. De finns tvålar från Gränna, olika teer, salt, tvätt- och mjukmedel. I år har de även glöggen de hade förra året som var populär.
Lagom till att den första etappen av Norrtelje Porten är fylld med butiker undrar Roslagsliv hur Entréporten ser på framtiden.
– Inom en snar framtid hoppas vi komma igång med en webshop, avslutar Susanne, som vågar.

Share This