Med näsa för affärer

Med näsa för affärer

Parfymeri Beautique firar i dagarna 1 år i Hallstavik. Linda Mattsson som i tio år hade haft sin butik i Gimo återvände hem och tog med sig sin verksamhet till nygammal mark.

Text och foto: Anders Sjögren

Lika självklart som det alltid varit för Linda Mattsson att driva egen verksamhet, var det egentligen osannolikt att det skulle bli just smink och dofter.

– Jag var faktiskt allergisk mot starka dofter när jag växte upp. Men tydligen verkar det fungera med att intensivt utsätta sig för dem för att det skall gå över, börjar Linda med ett leende när vi står i butiken som är fyllt av både dam- och herrdofter.

Under gymnasietiden praktiserade Linda på H-Zenter i Hallstavik. Det var under den tiden tanken på att öppna en butik föddes.

– När praktiken tog slut så öppnade sig en möjlighet att få ta över en lokal i Gimo galleria, fortsätter Linda. Jag visste egentligen inte så mycket om doft och smink från början och var lite nervös inför kundernas frågor.

Under åren så har Linda gått många utbildningar med stor bredd. Väggen är fylld med olika diplom från make-up till hårstyling. Som kuriosa kan nämnas att Linda 2016 fått en utmärkelse som månadens Make-up artist av Vizio Make-up Academy i Beverly Hills för en monstersminkning. Kanske inte så vardagligt men en fantastisk merit.

– Jag fokuserar på sminkningar. Brud- och festsminkningar, dag make-uper där jag haft mycket bra respons. Mina tjejkvällar har varit väldigt lyckade. De aktiviteterna har gått betydligt bättre här än i Gimo, då det är mer människor i rörelse. Tror att jag är rätt unik som kan erbjuda
make-upservice varje dag på en så här liten ort, fortsätter Linda. Nu när jag drivit butiken och verksamheten här i ett år så kan jag säga att det var en omedelbar respons. Sommaren har varit bra med mycket sommargäster, och sedan tror jag att mitt läge mitt emot Systembolaget är en tillgång.

Under den kommande hösten kommer Parfymeri Beautique att börja med håruppsättningar inför bröllop och fest.

– I samband med Hallstaviksdagen den 1 september så kommer jag att fira mitt ett-års-jubileum. Det kommer att finnas lite speciella erbjudanden så kom gärna in och titta, avslutar Linda.

 

Share This