Mitt liv blir nu Akeba – om turen att stöta ihop med Anki

Mitt liv blir nu Akeba – om turen att stöta ihop med Anki

Hej på er! Här har ni mig, Johanna, den som nu får den stora äran ta Akeba vidare i ny regi. Akeba startades 1976 och har, som de flesta nog vet, under dessa 40 år drivits av Anki Belsander med familj. Vilket fantastiskt jobb ni har gjort! Nu tar jag och min familj över och vi är så tacksamma för det. Från en inredningstokig familj till en annan!   Text & foto: Johanna Burell

Jag vill börja med att tacka dig Anki för de fina orden i förra månadens nummer av Roslagsliv. Jag känner mig så glad att jag har fått lära känna dig och att jag nu får ta över det fina varumärke som du byggt upp under så lång tid.
Våra vägar korsades av en slump och efter vårt första möte kändes allt bara så rätt. Jag har alltid varit mycket förtjust i Akeba och du Anki har alltid var en ikon och förebild även då jag inte haft förmånen att känna dig. Den enda kontakt vi tidigare haft var då jag som ung sökte jobb hos dig, dock utan någon vidare framgång. Nu i efterhand är jag glad att jag inte fick jobbet där och då utan fick gå min egen väg. Nu hamnade jag tillslut här, i precis rätt tid!

Så vem är då jag?
Mitt intresse för inredning fick jag redan som liten. Min familj var ofta ute i skärgården på somrarna och min favoritsysselsättning var redan då att göra planritningar.  Med hjälp av klippor och stenar byggde jag upp hus efter bästa förmåga som om jag hade spekulanter på dem. Allt för att hitta rätt planritning till rätt kund. Intresset höll i sig och jag satt ofta och bläddrade i huskataloger och granskade ritningarna.
Under min skoltid sökte jag extrajobb på Mio i Norrtälje och där väcktes mitt möbel- och inredningsintresse på allvar. Där skolades jag sedan upp och fick lära mig otroligt mycket. Tack Mio Norrtälje för de sju åren jag fick hos er!

Senare sökte jag inredningslinjen på Stockholms universitet där jag bland annat läste kurser om arkitekturens grunder, ritteknik, möblering, färg och ljus.
De senaste åren har jag drivit enskild firma inom inredning och då främst jobbat med stylingprojekt samtidigt som jag funderat på hur jag på bästa sätt kunnat utveckla mitt företag.
När jag och Anki stötte ihop kändes Akeba direkt som det kompletta upplägget för mig att satsa på fram­över.
Nu ser jag fram emot att ta Akeba vidare i samma anda som Anki alltid har gjort men också att utveckla Akebas närvaro i sociala medier och så småningom med en webbutik.
Akeba ligger nu precis rätt i tiden då medvetenheten om vår miljö är större än någonsin och jag välkomnar er alla trogna som nya kunder in i butiken för att fortsätta inspireras!

Hoppas vi ses snart!
Varma hälsningar
Johanna

Share This