Modern optik i centrala Rimbo

Modern optik i centrala Rimbo

Text & foto: Jessica Österberg

När Roslagsliv besöker Syn­skärpan Optik i Rimbo möts vi av ett sprudlande glatt gäng med familjär atmosfär. Nyinredda, ljusa lokaler skapar en trevlig stämning. Butiken i Rimbo är den fjärde butiken i den lilla Roslagskedjan Synskärpan Optik. 2010 tog Anna Eriksson-Burman över den första butiken i Norrtälje, därefter i Åkersberga 2013 och i Hallstavik öppnades butiken 2015.
– Vi vill vara den personliga optikern, den personliga butiken med lokal personal. Jag tycker att det är kul när det händer saker, inget är omöjligt och det mesta är kul, och framför allt kul att satsa lokalt. Här i Rimbo har vi fått ett mycket positivt välkomnande. Det känns väldigt roligt att vara här i Rimbo, säger Anna.
Personalen i Rimbobutiken är välutbildad med Anna Remahl som är legitimerad optiker med magisterexamen och Unni Logård som är kvalificerad säljare i optikbranschen.
Nu till sommaren är det många som besöker Synskärpan för att kika efter solglasögon i det handplockade sortimentet. I år är det fortsatt populärt med runda bågar men även formen av en fjärilsvinge eller kattliknande form. Liksom vanliga bågar finns solglasögon i alla prisklasser, med slipade och oslipade glas, och suncovers som fäst ovanpå de vanliga glasögonen.
– Det är viktigt att tänka på att man väljer solglasögon som är CE-märkta och ska skydda mot UV-ljus, påminner Anna.
Glasen tillverkas i Rättvik och i utbudet av bågar finns många svenska varumärken. I utbudet samsas klassiska bågar med det senaste modet och allt däremellan.
I butiken finns den senaste toppmoderna utrustningen som kan mäta det mesta på ögonen. Misstänkt ögonsjukdom remitteras till ögonläkare. Något som besvärar många, speciellt vintertid, är torra och rinnande ögon.
– Idag finns det mycket hjälp att få annat än traditionella ögondroppar. Nu finns exempelvis kosttillskott och vissa åkommor hjälps med massage och värme. Med hjälp av en synundersökning och tårfilmsanalys kan vi ofta diagnostisera vad torra ögon beror på. Det kan exempelvis handla om igentäppta meibomskörtlar i ögonlocken eller problem i tårkanalen, förklarar Anna, avslutningsvis.

Share This