Räkna med Rimbo

Räkna med Rimbo

Den 18 augusti är det återigen dags för Rimbodagen. En familjefest som gör sitt elfte år och visar att Rimbo är en bygd att räkna med. Det hela kan sammanfattas med orden: Skönt, roligt och lokalt.

Text: Anders Sjögren

Foto: Hannah Lönn

Jag träffar Bengt Hilding i kulturskolans lokaler i Rimbo. Med ett ansvar för programmet på de Rimbo­dagens olika scener är han en av många som jobbar under hela året för att bygga evenemanget. Allt arbete är ideellt och den enda finansieringen kommer via Köpmannaföreningen som bekostar tekniken och Roslagens Sparbank som står för stora scenen.

– Vi är många som jobbar med Rimbodagen, börjar Bengt. Nu har vi hållit på så länge och vi har trimmat organisationen. Vi har våra roller klara och har ett roligt och givande samarbete. Det är egentligen en hel bygd som är engagerad i arrangemanget. Atmosfären vi har kommer till följd av ett engagemang från föreningar, kulturskolan, köpmännen och andra företagare. Det är en dag som handlar om oss som bor Rimbo. Vad som händer – även när rampljuset inte är på.

En av tankarna med Rimbodagen är att visa Rimbo som en bygd att räkna med. Strategiskt placerad med en närhet både till Stockholm och Arlandaområdet. Rimbo har också ett rikt föreningsliv och en stark framtidstro.

– Vi vill spegla hur vårt samhälle ser ut, fortsätter Bengt. Vi blandar åldrar, kön och kulturer på våra scener, järnvägsparken, konstgatan där lokala tillverkare visar sina produkter. På Rimbodagen har man möjlighet att prova på saker man kanske inte tidigare gjort när föreningslivet ger möjlighet att prova olika aktiviteter.

I parken hittar man bland annat bilutställning och ponnyridning. På Coops parkering kommer Teatertälten att var uppställda. På den stora parkeringen vid busstorget blir det tivoli.

– Detta är en familjedag med trivseln i fokus. Vi försöker ha lokal anknytning i allt som sker på scenerna också. Som vanligt kommer kulturskolan att inleda Rimbodagen. Vi har våra ungdomar som har läger på Rådmansö och bildar Lägerbandet. Där slår vi an strängen för dagen. Skönt, roligt och lokalt, avslutar Bengt.

Share This