Sommar med stjärnor på slottet

Sommar med stjärnor på slottet

Den 21 juli kommer en av Roslagens vackraste miljöer – Rånäs Slott – att stå som värd för ett av sommarens finaste evenemang. Sommarmusik med Mikael Rickfors, Jan Johansen, Liv Hope, Jack Wreesvijk och Playboys.

Text: Anders Sjögren

Jag träffar Ulf Wisell som är VD för verksamheten en förmiddag ute vid Rånäs Slott. Han berättar för mig om slottets historia från familjen Reuterskiöld som på 1830-talet uppförde det som sitt sommarresidens. Inspirationen till byggnaden kom från Italien. Han berättar om tiden då slottet användes som vårdinrättning och jag får en rundvandring där Ulf visar den smakfulla renoveringen och restaureringen av miljöerna. Det är många gångar och genvägar och man kan känna den svunna tidsandan. Rummen är smakfullt inredda och sviterna rymliga.

– Det är mycket populärt för bröllopssällskap, berättar Ulf. I sommar har vi bröllop varje helg förutom då vi har vår sommarmusik.

Vi slår oss ner i ett av de mindre konferensrummen för att prata om den kommande sommaren, och det musikevenemang som skall gå av stapeln den 21 juli.

– För två år sedan så provade vi på det här med att ha ett större musikarrangemang, börjar Ulf. Som många vet hade vi Carola på besök och evenemanget blev en succé. Vi hade 1 600 personer på plats som njöt av musik, mat och miljö här på slottet. Det började med att jag och min far Göran diskuterade runt att ha mer musik på sommaren. Sedan har vi funnit att det också är ett sätt att göra något för Rånäs som ort.

Att det blev just konstellationen Mikael Rickfors och Jan Johansen tillsammans med Liv Hope är något av en välregisserad serie av tillfälligheter.

– Göran bor stora delar av året på spanska sydkusten och har gjort så sedan lång till tillbaka, fortsätter Ulf. Där har han goda vänner som driver restaurang, vilket har lett till att han träffat Mikael Rickfors och Jan Johansen när dom uppträtt. Det är mycket svensk musik där nere.

Mikael Rickfors, Jan Johansen och Georg ”Jojje” Nêmeth hade en akustisk spelning på Rånas Slott strax före jul för att känna av stämningen, och väljer nu att återkomma.

– Vi kommer att bygga en scen på gräsmattan på slottets baksida och den blir vänd mot hotellet. På området blir det grill och bar. Vi kommer att börja klockan 17 och då med Liv Hope och Jack Wreeswijk. Därefter kliver Mikael Rickfors och Jan Johansen upp på scenen. Evenemanget avslutas med lite party till Playboys. Klockan 22 skall det vara färdigt.

– Kom ihåg att ta med ett gott humör och något att sitta på, avslutar Ulf Wisell. Titta på vårt sommarprogram för grillkvällar med trubadurer, slottmiddagar och konstutställning och annat.

Share This