Unikt träningskoncept för kvinnor i Norrtälje

Unikt träningskoncept för kvinnor i Norrtälje

Text & foto: Jessica Österberg

Styrke- och konditionsträning som är skonsam, enkel och ger resultat är grundtanken då Qvinns slår upp portarna till Norrtäljes nya träningsklubb för kvinnor.
– Vår vision är att skapa en familjär träningsklubb där alla som identifierar sig som kvinna är välkommen. Vi värnar om att träningsklubben ska vara i ett mindre format där alla blir sedda och hörda, där någon saknar dig på riktigt om du uteblir från träningen, säger grundarna Christina Sundman och Jessica Sundman.

De 250 kvadratmeter stora lokalen på Stockholmsvägen 25 håller i skrivande stund på att färdigställas till träningsklubb med planerad öppning i mitten av september. Jessica berättar att planlösningen kommer att vara öppen, med loungegrupp för att fika och umgås, utrymme för dans och funktionell träning samt cirkelgymmet, hjärtat i träningsklubben. Dessutom finns tillgång till massör några dagar i veckan.
– I cirkelgymmet kan du komma och träna när som helst, när det passar dina egna tider, och utan tidsbokning. Det kommer alltid att finnas någon på plats som kan hjälpa till om det behövs. På endast 30 minuter genomförs cirkelträningen och efteråt har du tränat kroppens alla stora muskelgrupper samt fått konditionsträning mellan övningarna, berättar Jessica.
– Tanken är att det ska vara enkelt. Maskinerna påminner om de som finns på traditionella gym men eftersom de är hydrauliska behöver du inte ställa in vikter utan arbetar mot eget motstånd. Det gör träningen mycket skonsam och framför allt enkel och tidsbesparande, säger Christina som arbetat som sjuksköterska under många år.

Jessica har stor erfarenhet av flera olika träningsformer och är instruktör i funktionell träning. Den dansande Vilma Sundman kommer också att leda träningspass i verksamheten. Under våren har Vilma och Jessica genomgått instruktörsutbildning i den nya populära dansformen Jallabina.
– Det var verkligen en utmaning att lära sig tekniken men samtidigt var det kanske det roligaste jag någonsin gjort, säger Jessica.
Glädje vid träning är något som genomsyrar Qvinns. Träningskonceptet är helt unikt för Norrtälje och har tagits fram av Christina, Jessica och Vilma.
– Egentligen handlar det om att fylla det tomrum som finns mellan traditionella gym och hemmaträning, något som jag själv har saknat och letat efter. Vi tittade på många olika franschise-alternativ innan vi beslutade oss för att utveckla vårt eget koncept, Qvinns, berättar Christina.
Under hösten startas även ”Gym­junta”, eller torsdagsfika i samband med träningen, som kommer att vara ett stående inslag varje torsdag morgon. Då bjuds det på kaffe/te och klubbmedlemmarna får också möjlighet att bjuda varandra på något gott och nyttigt.
Något som också ingår i klubbmedlemskapet är regelbundna föreläsningar med fokus på träning, hälsa och välmående. Ett sidospår i verksamheten är HLR-utbildningar för privatpersoner och företag.
– Qvinns är för dig som vill ha roligt när du tränar och för dig som ännu inte hittat din träningsform. Missa inte när Qvinns öppnar i mitten av september. Vi erbjuder gratis konsultation och prova-på-träning, avslutar Christina och Jessica.

Share This