Yamaha Marin Store toppar laget

Yamaha Marin Store toppar laget

– För att tala hockeyspråk så startar vi nu matchen med en enormt stark förstafemma, börjar Joakim Mellqvist en av delägarna i det nybildade laget inom Yamaha Marine Store. Att vi får in både Peter ”Foppa” Forsberg som en av våra huvudägare och Simon Borgström via sitt ägande i Norberg och Nilsson gör att vi blir svårslagna. I laget finns sedan innan även Malin Bergqvist och Rikard Lindström.

Text: Anders Sjögren | Foto: Yamaha Marinstore

Genom att det anrika Nynäshamsbolaget Norberg & Nilsson numera ingår i koncernen finns man nu på 3 olika ställen i skärgårdsregionen.

– Nu har jag varit en del av marinbranschen i många år, säger Peter Forsberg i ett uttalande. Det stora målet är att sätta ihop det bästa laget. Nu tror jag vi hittat en suverän laguppställning. Yamaha Marine Store med sitt breda sortiment, sin kunskap och sitt driv. Sedan uppstickaren Norberg & Nilsson som gjort en otrolig resa de sista åren. Nu kommer vi att omsätta en kvarts miljard om man tittar på bolagen under 2018. Så vi blir ett stort bolag.

Både Joakim Mellqvist och Peter Forsberg är helt överens om det finns många fördelar med att vara stora.

– För att kunna utveckla bolagen ytterligare och ta nästa steg så behöver vi mer muskler, fortsätter Joakim. Vi blir starkare vid inköp, vi kan erbjuda kunderna ännu bättre service. Bredare sortiment och bättre paketlösningar. Kort sagt så finns det många synergier i sammanslagningen och många utav dessa är till kundernas nytta.

– Ska du till exempel åka från norr till söder i Stockholms skärgård och får något problem så är det en stor fördel att kunna få service närmare, berättar Peter Forsberg vidare i sitt uttalande, och syftar på att man har anläggningar i Norrtälje, Bergshamra och Nynäshamn.

Det är tre framgångsrika enheter som samlas i koncernen. Bolagen har hög tillväxt och god lönsamhet.

Yamaha Marine Store i Norrtälje och Bergshamra har haft framgångsrika år. Man är bland annat världens största återförsäljare av båtar från Buster och Anytec. 3 år i rad har man titeln som Europas största marina återförsäljare av Yamaha. Den sammanlagda omsättningen ligger på drygt 160 miljoner.

Norberg & Nilsson som grundades redan 1925, och drivits i ny regi sedan 2015/2016 har under de senaste åren haft en mycket god tillväxt om omsätter idag över 70 miljoner.

– Nu förstärker vi vår position som Sveriges och Europas största marina av fritidsbåtar och vi är bara inne i första perioden, avslutar Joakim.

Share This